Het project in het kortÖvoor de scholen

Oorspronkelijk wilden technische scholen hun leerlingen automechanica en carrosserie motiveren door hen auto's, bestemd om geschonken te worden in bepaalde gekozen landen, te laten gebruiksklaar maken..

Tijdens het eerste jaar (2004-2005)was het project bestemd voor Marokko. Door verscheidene technische, logistieke en politieke problemen hebben wij het project moeten herzien en de gerestaureerde voertuigen schenken in Guinea (Conakry) langs de Conseil des Patriotes Guinťens.

Het schooljaar 2005-2006 zal ook gewijd worden aan het gebruiksklaar maken van CitroŽn C15's voor Guinea.

De afdelingen automechanica en carrosserie van de technische en beroepsscholen zullen bij Defensie (Belgisch Leger) en de Vlaamse Gemeenschap in onbruik geraakte CitroŽn C15's terug gebruiksklaar maken.

De Raid CitroŽn C15 geniet de steun van de Franstalige minister van onderwijs Marie Arena en van de minister van Ontwikkelingssamenwerking Armand De Decker.

Maar waarom C15's?

Hoe kunnen we het beter uitdrukken dan Jean-Michel Normand, journalist bij de krant "Le Monde"?

De CitroŽn C15, lof van de bescheidenheid

Uittreksel uit het artikel van Jean-Michel Normand, gepubliceerd op 6 augustus 2003

Doet de CITROňN C 15 geen belletje rinkelen bij u? Onmogelijk, u komt hem elke dag tegen.Het is het bestelwagentje van uw elektricien, uw bloemist , uw daklegger. Het zijn ook de witte wagentjes die prijken in de velden en rond dewelke jagers zich in de mistige herfst voorbereiden op de jacht. Sedert bijna twintig jaar staat de C15 ten dienste van landbouwers en stielmannen.

Het volledig artikel is beschikbaar (in het Frans) op de site van Le Monde (betalend).